NI U KOM SLUČAJU: Ove 4 stvari ginekolozi NE SMEJU da rade!

Ginekološki pregled definitivno nije na listi najugodnijih, kako fizički tako i psihički. Mnogim ženama teško je da se opuste u toj situaciji, a ponekad im u tome dodatno odmaže stav ili pristup njihovih ginekologa.

Pogledajte koje to stvari ginekolozi ne bi smeli da rade tokom pregleda (a ukoliko rade, vreme za da promenite i uputite žalbu).

Ginekolozi ne bi smeli da…

1. Osuđuju

S ginekolozima razgovaramo o jednom od najintimnijih delova života. Moramo biti iskreni tokom pregleda kako bi oni mogli lakše i brže da ustanove uzrok naših zdravstvenih problema, ali mnoge žene često nisu iskrene zbog straha da će ih ginekolog osuditi.

Imajte na umu da je vaša dužnost iskrenost, a njihova – profesionalnost. Ni u jednom trenutku ne smeju vas osuđivati zbog bilo kojeg detalja iz vašeg seksualnog života. U obzir dolaze samo profesionalni saveti koji će vam pomoći da bolje razumete najintimniji deo svog tela i očuvate zdravlje.

 2. Daju lična uverenja

Obavezali su se na čuvanje vašeg zdravlja i pružanje medicinske brige, ali nije u redu da vam na temelju vlastitih uverenja govori šta ti  smete ili šta ne smete da radite. Zapamtite, vaše telo je samo vaše.

3. Pogrdno komentarišu vaše telo

Tačnije, uopšte ne bi trebalo da komentariše, osim u svrhu medicinskog razgovora. Bilo kakav razgovor o izgledu vašeg tela koji nije vezan uz vaše zdravlje nije dozvoljen.

4. Pregledaju bez objašnjenja zašto to rade

Svaka žena zaslužuje da zna sve što njen doktor radi u datom trenutku. Upravo detaljna obašnjenja pomažu ženama da se opuste i ključ su što prijatnijeg i bezbolnijeg pregleda. Ukoliko su vaši ginekolozi “zaboravni” i ne govore šta rade, slobodno im postavljajte pitanja vezana za pregled.

Ostavite komentar