Na svet je došao sa svega 25 nedelja, a život mu je spasila pucketava folija

Slika bebe obilazi svet
SLIKA BEBE OBILAZI SVETFOTO: PROFIMEDIA

Kobi Foster (34), advokat iz Kvinslenda, uživala je u besprekornoj prvoj trudnoći, a onda je rešila da otpujuje u Melburn na devojačko veče. I let je protekao dobro, ali praktično iste sekunde kada je avion sleteo, mamu su obuzeli čudni bolovi u stomaku.

– Te noći se uopšte nisam osećala dobro, ali nije mi bilo ni na kraj pameti da počinje porođaj. Pre leta sve je bilo u savršenom redu, i nije bilo nikakvih naznaka da će doći do preuranjenog porođaja – kaže Kobi.

Ništa nije ukazivalo na to da će porođaj krenuti ranije
NIŠTA NIJE UKAZIVALO NA TO DA ĆE POROĐAJ KRENUTI RANIJEFOTO: PROFIMEDIA

Zamolila sam prijateljicu da me odvede u bolnicu čisto da proverim da li je sve u redu, pošto se to veče održavalo devojačko veče. I njen dečko Dejv Ketl (35) rešio je da hitno doputuje kako bi bio kraj nje. Zahvaljujući toj odluci, prisustvovao je rođenju svog sina Džensona koji se rodio tačno 20 minuta nakon što je tata kročio u bolnicu. Imao je svega 760 grama a bio dug 28cm.

– Šokirala sam se kada sam ga prvi put videla. Tako je malen i nežan. Ne zamišljate tako bebe. I da, preplašila sam se kada sam videla da je prikačen na sve te silne mašine. Borio se za život – priča Kobi.

Pucketava folija je bila jedna od ključnih stvari u njegovom oporavku
PUCKETAVA FOLIJA JE BILA JEDNA OD KLJUČNIH STVARI U NJEGOVOM OPORAVKUFOTO: PROFIMEDIA

Dženson se rodio sa loše razvijenim plućima, žuticom i još mnogo problema. Četiri meseca je proveo u bolnici, a dobar deo zahvalnosti za to što je živ duguje pucketavoj foliji koja ga je grejala.

– Baš sam se iznenadila kada sam ga videla obmotanog u pucketavu foliju. Nikad za to nisam čula – priznaje Kobi.

I na svu sreću, i folija i lekari su učinili svoje pa Dženson sada ima sedam meseci i pet kilograma. Bori se sa hroničnom bolesti pluća, ali je na dobrom putu za potpuni oporavak.

Danas se odlično oporavlja i brzo napreduje
DANAS SE ODLIČNO OPORAVLJA I BRZO NAPREDUJEFOTO: PROFIMEDIA

– Neverovatno smo ponosni na njega. On je naš mali borac, naše čudo – zaključuju presrećni roditelji.

(au.be.yahoo.com)

Pročitaj još: Majka apeluje na sve koje koriste nosiljke: Tek što sam uzela nosiljku u ruke, ručka je pukla, i umalo sam ostala bez deteta!

Ostavite komentar