Majka apeluje na roditelje: Ne puštajte decu da bosa šetaju na plaži, moja mala je mogla da ostane bez stopala zbog toga

Ova mama želi da upozori sve ljude na veliku opasnost koja preti deci koja se bosa igraju na plaži.

Običan dan na plaži poprimio je tragičan zaokret
OBIČAN DAN NA PLAŽI POPRIMIO JE TRAGIČAN ZAOKRETFOTO: PROFIMEDIA

Topao julski dan ova porodica iz Škotske rešila je da prekrati na plaži, a nisu ni slutili kakav užas će uslediti. Mama, suprug i dvoje dece uživali su u toplom danu, međutim, uskoro po povratku sa plaže, noga malene Arije Mekart stare 18 meseci počela je da otiče. Bolovi su, kaže majka, bili nesnosni i brzo su je odveli u bolnicu, gde su hitno morali da joj odstrane dobar deo kože sa stopala.

– Arija je kao i obično bosa trčkarala po plaži. Kada smo stigli kući krenula sam da je okupam, i primetila sam da je vrela. Čak i nakon kupanja temperatura se nije snizila, naprotiv. Usne su joj postale modre i stalno je plakala. Sve to se dešavalo neka dva sata po povratku sa plaže. Imala je groznicu i bila je letargična, a ja sam pretpostavila da je stiže prehlada. Međutim, sutradan sam videla da šepa i primetila da su joj jedan prstić crven. Pomislila sam da je urastao nokat pa sam je odvela kod pedijatra koji joj je prepisao antibiotike – priča užasnuta majka devojčice.

Mala Arija sa sestrom pre tragedije
MALA ARIJA SA SESTROM PRE TRAGEDIJEFOTO: PROFIMEDIA

Pet dana nakon toga, stopalo male Arije nadulo se kao balon. Ejmi, majka devojčice, kaže da je stalno zvala Hitnu pomoć za savet, ali oni su je ubeđivali da je to infekcija od uraslog nokta i da je tako buknula jer se nije na vreme krenulo sa lečenjem.

U subotu je primetila da je stopalo veće nego svih prethodnih dana i odvela je u Urgentni centar gde su joj lekari rekli da će morati na hitnu operaciju da bi sprečili dalje širenje otrova i spasili joj prst. Odstranili su joj dobar deo kože sa celog stopala i rekli majci da je lako moglo da se desi da dođe i do amputacije dela stopala.

Ejmi sada upozorava sve roditelje
EJMI SADA UPOZORAVA SVE RODITELJEFOTO: PROFIMEDIA

Dve noći je devojčica provela u bolnici, ali to nije bio kraj agonije, jer rana nije dobro zarastala pa je pretila sepsa.

– Sada je mnogo bolje, samo ne može da stoji na prstima i ne smem da joj obuvam cipele – kaže Ejmi koja je uverena da je problem nastao zato što je Arija hodala bosonoga po plaži.

– Ljudi tamo stalno dovode pse koji uriniraju po pesku. Ne znam gde mi je bila pamet da je pustim da tamo šeta bosa. Više to nikada neću dozvoliti, a želim i da upozorim sve ljude da ne puštaju decu da idu bosa po plaži –kaže Ejmi.

(thescottishsun.co.uk)

Pročitaj još: Mnogi lekari nečitko pišu: Ovo je pravi razlog za to!

Ostavite komentar