Kako se majčino mleko prilagođava potrebama bebe

Kada bebina pljuvačka signalizuje bolest, mleko se puni kolostrumom koje je puno leukocita i antitijela, baš kao i u prvim danima bebinog života. Dakle, ako ovo nije još jedan savršen dokaz super moći ljudskog tijela, posebno ženinog, majčinskog, onda zaista ne znam šta jeste.

 

O fenonemalnoj moći majčinog mlijeka da se preko noći adaptira detetovim potrebama nismo sigurni da se dovoljno zna među roditeljima, a i oni koji su imali priliku da pročitaju i čuju brojne naučne analize i stručne članke nisu imali priliku da vide ovako očigledan dokaz te velike istine.

Jedna majka ponukana baš jednim takvim člankom odlučila je da napravi test.

“Nedavno sam čitala u jednom članku da se majčino mleko može prilagoditi bebi kada je ona bolesna. Kako sam čitala, čestice bebine pljuvačke u kojoj se, dok je bolesna, nalaze virusi ili bakterije i pljuvačka prilikom vakuuma koji beba stvori dok sisa prodire kroz kožu i tako signalizira majci, odnosno mleku da se prilagodi bebinim novonastalim potrebama. To sve zvuči jako neverovatno i sve te informacije sam sačuvala negde u svojoj memoriji kao još jedno čudo koje sam pročitala”, piše Mallory Smothers na svom fbook profilu.

Ona bebu doji, a često se i izmuza i mleko čuva u frižideru i zamrzivaču.

“Tako sam uradila i u četvrtak – normalno sam se izmuzla, a primetila sam da je mojoj bebi počeo da curi nos i kijala je. Prehlada! Prošao je celi dan i ja sam se u petak ujutro opet izmuzla. Nakon cele noći smktanja i sisanja. Tada nisam primetila nikakvu razliku, ali kada sam kesicu od četvrtka i od petka stavila jednu pored druge zaista sam se zaprepastila”, pojašnjava Mallory.

Sve što je pročitala u članku o “magičnim” svojstvima majčinog mleka joj se vratilo pred očiNjena beba je u četvrtak počela da kija, prehlada se razvijala, a već u petak ujutro je njeno mlijeko postalo savršen lijek.

“Kako sam i čitala, kada bebina pljuvačka signalizuje bolest, mleko se puni kolostrumom koje je puno leukocita i antitijela, baš kao i u prvim danima bebinog životaDakle, ako ovo nije još jedan savršen dokaz  super moći ljudskog tijela, posebno ženinog, majčinskog, onda zaista ne znam što jeste”, navela je Mallory.

Odakle ovoliko virusnih infekcija kod dece?

 

 

Izvor:mojpedijatar.rs

Ostavite komentar