Kako izgleda seks za pravljenje bebe?

Ko kaže da bazalni toplomeri, setovi za računanje ovulacije i forenzičarska analiza sekreta nisu seksi? Znamo sve, naravno, niste jedini koje sve to opterećuje i isisava svu strast iz vođenja ljubavi. Mnogi parovi opisuju seks za pravljanje bebe kao mehaničku, aktivnost bez romantike, po automatizmu.

Gde se krije problem? Mnogi muževi govore da ih je u prvo vreme uzbuđivala pomisao na nezaštićeni seks, nema brige o zaštiti, sve dok seks nije počeo da poprima obličje isplanirane i vremenski tempirane obaveze.

Žene takođe prolaze kroz frustraciju, jer nežnost ispari posle nekog vremena. Kada seks poprimi oblik naučnog eksperimenta, kako su neke žene definisale, sve postane manje privlačno.

Savet stručnjaka
Kako psihoterapeuti savetuju, ključ dobrog seksa kojim se prave bebe je sadržan u umeću da se napravi razlika između plodnosti i seksualnosti. Postoji velika razlika između seksa iz zadovoljstva i seksa za začeće, i parovi koji umeju to da razgraniče mogu da izbegnu ona neprijatna osećanja krivice ili odbojnosti.

Pokušaj začeća ne mora da bude automatska, mehanička radnja. Kada par izgradi međusobno poverenje i kada otvoreno može da razgovara o svim poteškoćama na koje nailazi u toku pokušaja da zatrudni, depresija može da se izbegne, kao i sve što je prati.

Kako do zabavnog seksa dok se prave bebe?
3 saveta za zabavno gužvanje čaršava

Upoznajte se sa realnim seksom.

Terapeuti tvrde da se parovi uglavnom razočaraju kada seks za pravljenje bebe nije romantičan i kada se ne uklapa u njihove zamisli o spontanom, zadovoljavajućem seksu. Realnost je da seks ima mnoge oblike. Ako je par povezan emotivno i fizički, mogu slobodno da se oslobode idealizovanja i fantazija i puste da realnost, takva kakva jeste, bude dobra.

Zadržite smisao za humor.

Ako sagledamo objektivno, seks, začeće i roditeljstvo su tri najzabavnija i najsmešnija stanja ljudskog postojanja. Parovi koji umeju da se smeju sebi, bliski su, razumeju se i čuvaju jedno drugom leđa. Kada jedan klone, drugi ga humorom podigne na noge. Mnogi parovi tvrde da su smeh i zabava ono što ih je održalo.

Spontani, strasni seks na kraju meseca.

Po definiciji, bebe se prave u periodu od tri do pet plodnih dana svakog meseca. To ostavlja mnogo prostora za zabavu. Pokušajte da se ne obazirete na vreme nakon plodnih dana i tada se prepustite vođenju ljubavi, u spontani i strasni odnos. Posvetite se vašoj seksulanoj vezi. Parovi koji pristupaju svojoj vezi na takav način, imaju mnoge koristi od toga kada postanu roditelji.

Izvor: najboljamamanasvetu.com

Ostavite komentar