DR KON: AKO SE RODITELJI ZARAZE, A DETE NEMA KO DA ČUVA, UKLJUČUJE SE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD

Svaki slučaj je za sebe. Svako treba da razmišlja unapred – rekao je Kon

Kako bi se smanjio pritisak na zdravstvene ustanove i lekare, pružila podrška i pravovremene informacije, Forum pacijenata Srbije, koji okuplja veliki broj pojedinačnih udruženja pacijenata organizovao je prvu veb konferenciju za pacijente pod nazivom “TU SMO”.

Na konferencije je, pored ostalih, govorio i dr Predrag Kon, a jedno od pitanja kojih se dotakao bila je i potencijalna situacija koja se često pominje – šta se dešava ako se oba roditelja zaraze, a nemaju kome da ostave decu na čuvanje. Kako dr Kon kaže, ti roditelji neće biti izuzeti od obaveze da budu smešteni u kolektivni smeštaj.

– Ta pitanja su postavljana. Svako će posebno morati da promišlja i napravi rešenje. Svako od roditelja treba da zna gde će dete prebaciti, ako nema nikog, centri za socijalni rad moraju da se uključe. Svaki slučaj je za sebe. Svako treba da razmišlja unapred – rekao je Kon i dodao da se to desilo već jednom.

Oba roditelja su morala na Infektivnu.

– Tu je bila intenzivna komunikacija. Radi se o tome da je to završeno preko improvizacije. Došlo se do rešenja i dete je bezbedno smešteno – rekao je Kon.

Izvor: Blic.rs

Ostavite komentar