Dr Biljana Šaponjić: ginekolog-akušer u saradnji sa udruženjem Klub beba trudnica i mama

dr Biljana Šaponjić

Živi u Novoj Varoši, udata, majka dvoje punoletne dece (21,23 godine). Radi u Dispanzeru za zdravstvenu zaštitu žena u Novoj Varoši i porodilištu OB Priboj kao ginekolog-akušer, dopunski rad obavlja u DC Medic u Užicu.


-Na 5. godini osnovnih studija sam se prvi put srela sa ginekologijom i odmah sam shvatila da je to ono što bih želelada specijaliziram. Najlepši deo posla ginekologa je akušerstvo, to je ono što me je posebno privuklo. Rad i priprema trudnica za porođaj je inspirativan jer se završava rađanjem novog života.


-Obzirom da radim u dispanzeru, svoje aktivnosti sam usmerilana na preventivne preglede i skrining u cilju ranog otkrivanja karcinoma. Svojim radom doprinosim svakoj trudnici da na svet donese zdravo dete, kao i svim ženama koje imaju problem sa začećem, da ostvare potomstvo.

-Posebnu zahvalnost dugujem svojoj porodici, koja me podržavau poslu kojim se bavim i ima puno razumevanje za moje obaveze kao i mojoj majci ,koja mi je veliki oslonac.


Za sebe kaže da je odgovorna, uporna u ostvarivanju ciljeva i na profesionalnom i na privatnom polju. Pored svih obaveza koje ima, uspeva da posveti svoje vreme porodici i prijateljima, za šta je potrebna dobra organizacija.

-Imam dobru saradnju sa kolegama i babicama, a to je važno za posao kojim se bavim. Zadovoljna sam, ali svesna da uvek može bolje. Za sada nisam imala žalbe na moj rad, a stalni porast broja pacijenata je potvrda da su zadovoljni.

-Prikljucila sam se ovoj grupi jer u svakodnevnom radu sa ženama sam shvatila da imaju jako veliki broj pitanja na koje mogu da dobiju odgovore na ovaj način i sebi otklone nedoumice koje su vezane za njihovo reproduktivno zdravlje, za ostvarivanje potomstva i za brigu i negu bebe.

Želim da im poručim da budu slobodne i otvorene u postavljanju pitanja koja ih muče jer nije sramota ne znati odgovor na ista. U današnjim uslovima neodgovorno je grešiti i ne konsultovati lekara. Svako pitanje, koliko god da Vam deluje trivijalno, može biti veoma važno-Postavite pitanje!- Za kraj apeluje dr Biljana.

Ostavite komentar