Akušerski tehničar Mladen Đokić iz Niša za portal Klub beba trudnica i mama

Mladen Đokić, rođen 22.03.1985 iz Niša. Završio srednju medicinsku školu ,,Dr Milenko Hadzic u Nišu,2005 god. Zapošljen na GAK,odeljenje za prijem i trijazu pacijenata.

Na pitanje koja su njegova interesovanja Mladen odgovara:

-U sustini mene mnogo vise interesuje ,,Mentalna higijena mladih ljudi, nego sama ginekologija.

Kako ste odlučili da se bavite medicinom?

-Odlucio sam se za ovaj poziv,zasto sto volim da pomazem ljudima na bilo koji nacin,i da sebe vise dajem drugima,nego da mislim na sebe samog.Dodaje Đokić

Pitali smo ga da li pamti neku anegdotu,on kroz osmeh odgovara:

-Anegdota sa pacijentimaaaaa,koliko god zelis. ? Radim skoro 11 godina,tako da je bilo tu svega,bukvalno…Na primer evo situacija,pre par noci,dosla je zena koja je na prijemu imala dilataciju gotvo kompletna,ja sam je odveo u porodiliste,gde je porodjaj zavrsen za ne punih pola sata.Zena je novorodjenom decaku dala moje ime. ?

A da li se sećate nekog događaja koji ćete pamtiti?
-Pamticu gospodju koja se porodila na stolu za pregled u ambulati zapravo na otomanu za CTG. Zena sedi na hodniku nase cekaonice i cuti,ali se sve vreme grci u licu. Ja izlazim i z ambulante i ptam o cemu se radi. Zena nije u stanju da odgovori, pa mi njeni pratioci odgovaraju da ima bolove. Udjemo u ambulantu,gde je redosled radnji ctg pa sve ostaslo zenu stavljam na ctg, a doktor sedi da pise prijem,u momentu se samo cuo moja glas ,,Zeno skidaj pantalone pola glavice vec je bilo rodjeno, tako da zavrsismo taj porodja na licu mesta.

A na pitanje šta planira u budućnosti on odgovara:


– Planiram da pocnem sa pisanjm knjige,upravo o ovakvim i slicnim iskustvima.
Đokić za sebe kaže da je odgovorna i predana osoba…..Kada mu se nešto poveri,ulaže celog sebe da to i ispoštuje.Voli ljude,životinje,i naravno decu!
-Mislim da su deca najcistija bica na planeti,kao sto su i zivotinje u sta ce izrasti,to zavisi od odraslih ljudi.

A kako će on doprineti našoj grupi?
-Savetodavno,onoliko koliko je u mom domenu. U svakom trenutku mogu da objasnim zenama,sta im je sve potrebno za dolazak na kliniku….Ili stvari koje im ne budu jasne oko administracije mogu i da im budem ,,Osoba za kontakt” kada dolaze kod nas u niškom porodilištu.
Za kraj akušerski tehničar poručuje našim članicama:

-Zene ne bojte se trudnoce niti porodjaja,to su prirodne i lepe stvari na kraju krajeva,to je valjda smisamo zivota svih nas!


 

Ostavite komentar