Ako ste baš toliko radoznali: Evo kako izgleda porođaj – necenzurisan! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO 18+)

Kada pogledate ovaj snimak, smatraćete da su sve majke velki junaci. Ne samo što izgleda veoma bolno, već majke svoje telo žrtvuju zarad novog života. Da li ste nekada razmišljali o tome koliko se njihovo telo deformiše da bi donele bebu na svet? Koliko moraju da rade da bi postigle bar približan izgled koji su imale? Sve majke su heroji. A treba da znate i da su proces porođaja i rođenja je podeljeni u tri faze.

Prvo porođajno doba počinje sa početkom trudova (porođajnih bolova) koji uzrokuju progresivne promene u grliću vaše materice, a završava se kada je cerviks potpuno dilatiran. Ova faza je podeljena u dve faze: rana faza i aktivna porođajna snaga (trudovi i naponi).

  • Tokom ranog porođaja, cerviks se postupno briše (stanjuje se) i proširuje se (otvara). To je faza koja najduže traje.
  • Tokom aktivnih porođajnih snaga, grlić počinje da se rasteže brže i kontrakcije su češće, jače i učestalije. Često se poslednji deo aktivnih porođajnih snaga definiše kao „faza mešanja kontrakcija i napona“.

Drugo porođajno doba porođaja započinje nakon što se u potpunosti proširi grlić i završava se rođenjem bebe. To se ponekad naziva „faza guranja“.

Treće i završno porođajno doba započinje odmah nakon rođenja beba, a završava se sa odvajanjem i naknadnim rođenjem placente (posteljice).

Svaka trudnoća je različita, a i velike su razlike u dužini porođaja. Kod rođenja prvog deteta, žene koje su najmanje 37 nedelja trudne, porođaj često traje između 10 i 20 sati. Za neke žene to traje znatno duže, dok za druge se sve završi mnogo ranije. Porođaj uopšteno napreduje brže kod žena koje su se već porađale vaginalno.

Ostavite komentar